Circle of Nine - Polski Serwer Diablo II 1.11b i PvP 1.10

Realm Circle of Nine jest włączony.

Kraina Diablo 2 jest włączona (1 z 2 gs działa) PvM i PvP.

Listopad 23, 2008, 06:23:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
ShoutBox

...ładuję...

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Jeżeli ktoś jeszcze nie zauważył to pod adresami:
http://c9realm.com lub http://c9realm.pl
znajduje się nowa strona realmu.

Strona główna   Pomoc Szukaj Użytkownicy Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Diablo III  (Przeczytany 2766 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
NiNo
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #30 : Lipiec 04, 2008, 11:41:16 »

mały jak na dzisiejsze czasy świat, typowa mordownia za mało możliwości eksploracji terenu (dużego terenu - jaki by chciało wielu graczy) + rozwoju wielowątkowego postaci co dziś jest bardzo ważne i właśnie wygląda też że małe lokacje dość jak na dzisiejsze czasy oczywiście o wiele większe od D2

powiedzial beton po zobaczeniu gameplaya na specjalnie przygotowanym do tego levelu oraz zobaczenia niepelnych 2ch postaci [niepelnych bo zobaczylismy po klika skilli danego posta] nie sadzisz ze raczej na ocene wielkosci swiata, ilosc watkow w grze jaki mozliwosci rozbudowy postaci troche za wczesnie? tak wlasciwie to [genitalia męskie]a widzielismy, poza tym nie widze sensu upodabniania diablo do wowa czy l2 [w to 2gie nawet nie gralem, nawet na oczy nie widzialem ;?] jesli jakas gra ma byc megahitem to w/g mnie musi wprowadzic cos nowego a nie kopiowac kolejne rozwiazania z innych gier, sory ale jesli d2 ma byc jakims kolejnym mmorpg typu wow czy guildwars to ja wymiekam, po co mam kupowac a nawet sciagac gre ktora bedzie kopia innej tylko ubrana w inne piorka? poza tym niezgodze sie ze stwierdzeniem ze d2 nie wymaga myslenia, tzn nie w pelni sie nie zgodze, bo kazdy glupi potrafi poprosic o taxi, encha, free itemy "na start" przy tym nei trzeba myslec zawsze to powtarzalem i bede powtarzal dalej ze prawdziwego "pro gracza" w didi nie poznaje sie po tym ile siedzi przed kompem, ile potrafi napierdalac bezmyslnie brh i jakie ma itemy, tylko po szybkosci w ile zrobi brh, czy w ogole zrobi br majac bardzo [genitalia męskie]owe itemy, jak szybko machnie taxi czy inne takie [genitalia męskie]ki mojki, a juz prawdziwego pro gracza mozna poznac na tvt/pvp, widac to po tym ze to on wymysla buildy postaci a nie kopiuje gotowce, a nawet jesli korzysta z kogos buildu to przeksztalca go tak zeby mu sie wygodnie gralo a nie na chama proboje sie dostosowac.
bet
Lider
Circle of Nine

Ma?omówny

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Lipiec 04, 2008, 11:54:53 »

Zgadzam się Nino..sam zanim zrobiłem właściwy builid Lightki a właściwie 4 bo na różne okazje, testowałem koło 12 prototypów, więc takich oczywistych rzeczy nie musimy sobie tłumaczyć..tylko że gra ma być też dla "kowalskiego" prócz "pro graczy"..Oczywiście powiedziałem na początku że mam nadzieję iż Blizz nie skopie projektu i urozmaici znacznie go bo to dobra firma..po prostu pierwsze zapowiedzi są nieco drętwe ale nadzieja jest no i to CZAS pokaże..jak zwykle dłuuuugi czas..ale co nagle to po ....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2008, 12:06:03 wysłane przez bet » Zapisane
YanPL
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #32 : Lipiec 05, 2008, 12:42:26 »

...po Diable? cóż, z taką nazwą projektu nie wróżyłoby to za dobrze Mrugnięcie

bet, roztoczyłeś wizję MMORPGa dla koneserów. ale koneserów jest za mało, żeby się to opłaciło - jeżeli nikt samodzielnie nie umie świata ogarnąć, kto będzie w to grał? Ciekawscy, hardkorowcy, koneserzy. Hack'n'slasha takiego jak DII+LOD kupiły miliony ludzi, i grali długie godziny, mimo że trudno ich zaliczyć do którejkolwiek z grup.

Mi marzy się gra w której wygrywa nie ten, kto więcej czasu expił, mułował, kupował itemki, ale ten, kto korzystając z taktyki, biorącej pod uwagę losowe elementy terenu, i umiejętności wrodzonych/wyuczonych posługiwania się swoim komputerem zniszczy swojego wroga.
Oto 10 przemyślanych postulatów, dotyczących wymarzonej gry. Miło byłoby, gdybyście je skomentowali, skrytykowali/poparli uzasadniając. Chiałbym powrócić do tych postulatów gdy już DIII wyjdzie, i będzie wiadomo na ile zostaną spełnione.
Postulat 1.
Taktyka+talent wygrywa z kasą.
Postulat 2.
Akcja i dynamika pod każdym względem.
Postulat 3.
Ograniczony żywot postaci i przedmiotów.
Postulat 4.
Giełda ofert sprzedaży itemek; jakaś sensownie wymienialna waluta.
Postulat 5.
Rozwój postaci: tak, ale nie przez rozdawanie punktów; ograniczony tylko przez czas i żywot postaci.
Postulat 6.
Przechowywanie przedmiotów kosztuje, nieograniczone miejsce na przedmioty.
Postulat 7.
Eventy wymagające pracy zespołowej; ale niezależne od szczęścia czy dobrego dropu.
Postulat 8.
PvP jako lepsze "źródło zarobków" niż PvM
Postulat 9.
Rozwój postaci jako nauka teorii i praktyka.
Postulat 10.
Odrobina samodzielności postaci pod naszą nieobecność.
inf
Ma?omówny
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Lipiec 05, 2008, 01:46:12 »

Postulat 1.
Taktyka+talent wygrywa z kasą.
Postulat 2.
Akcja i dynamika pod każdym względem.

<ok>, reszta niet
NiNo
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #34 : Lipiec 05, 2008, 02:26:11 »

Mi marzy się gra w której wygrywa nie ten, kto więcej czasu expił, mułował, kupował itemki, ale ten, kto korzystając z taktyki, biorącej pod uwagę losowe elementy terenu
no dobra ale zauwaz ze ludzie ktorzy poswiecaja wiecej czasu na gre maja lepsze itemy itd, nie chcieli by miec problemow z pokonaniem byle losia ktory gra od 3ch dni nabil 88lvl i kozaczy na lewo i prawo, w koncu po cos trzeba szukac tych itemow,
Postulat 3.
Ograniczony żywot postaci i przedmiotów.
znajdujesz przedmiot najrzadziej spotykany w grze i chcialbys zeby zniknal ci po 2h? tak samo z postacia, masz ograniczony zywot jesli grasz hc, a co z ludzmi ktorym nie chce sie caly czas napieprzac od nowa?
Postulat 4.
Giełda ofert sprzedaży itemek; jakaś sensownie wymienialna waluta.
teraz nawet masz runy jako walute, zaloz gre "trade" i masz gielde =]
Postulat 5.
Rozwój postaci: tak, ale nie przez rozdawanie punktów; ograniczony tylko przez czas i żywot postaci.
znaczy sie im dluzej postac zyje tym ma miec wiekszy lvl? czyli exp nabija nam czas a nie my? poza tym jesli rozwoj postaci ma byc zalezny od tego jak dlugo on zyje, to wiadomo ze osoby ktore przyjda na 2letni serwer i zaczna grac to nie beda mieli szans z ludzmi ktorzy stworzyli postacie jako pierwsi
Postulat 6.
Przechowywanie przedmiotów kosztuje, nieograniczone miejsce na przedmioty.
nieograniczone miejsce na przedmioty to imo troche bezsens, bo caly pic polega na tym zeby zastanowic sie ktory item jest lepszy a ktory mozna wywalic bo bedzie tylko miejsce zajmowal, a jesli przechowywanie itemow ma kosztowac to w jakiej walucie? w zlocie? a co jak sie skonczy? itemy maja zniknac?
Postulat 7.
Eventy wymagające pracy zespołowej; ale niezależne od szczęścia czy dobrego dropu.
chodzi ci o to zeby w grze wystepowaly cos ala dc tylko ze ma dawac sam exp?
Postulat 8.
PvP jako lepsze "źródło zarobków" niż PvM
w 109 bylo tak ze jak zabiles 1 postac 2 razy to wywalalo ci jego itemy na glebe, jak myslisz dlaczego z tego zrezygnowali? +]
Postulat 9.
Rozwój postaci jako nauka teorii i praktyka.
chyba chodzi ci o to ze, e nie nei wiem o co ci tu chodzi ;/
Postulat 10.
Odrobina samodzielności postaci pod naszą nieobecność.
czyli cos ala bot? dajmy na to mamy 2 postacie na koncie barba i sose, to gdy wezme sose do gry bede mogl spotkac swojego barba ktory zabija potwory? :| a co jesli gramy hc i taki barb umrze?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2008, 02:31:11 wysłane przez NiNo » Zapisane
Volantis
Global Moderator
Ma?omówny

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Lipiec 05, 2008, 03:30:33 »

w 109 bylo tak ze jak zabiles 1 postac 2 razy to wywalalo ci jego itemy na glebe, jak myslisz dlaczego z tego zrezygnowali? +]

noob Mrugnięcie

co do tych postulatow to nic nowego nie odkryles, a niektore sa conajmniej dziwne Język (3,5,6,10)
bet
Lider
Circle of Nine

Ma?omówny

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lipiec 05, 2008, 06:41:29 »

Postulaty są niezłe prócz pkt nr 3 jak każdy widzi mocno dyskusyjnego..Ktoś kto wygrał np 10 osobową armią i zdobył kluczowy zamek broniony przez 50 wojów przy tym zdobył super artefakt ma go stracić bo zniknie po określonym czasie ? Lepiej zamiast znikania, czym rozumiem chciałeś ograniczyć zbytnie i szybkie bogacenie się zrobić ograniczenie zdobywania najlepszych (tzw gosu) itemków dla graczy mających wybitne osiągnięcia typu wspomniana wyżej bitwa lub pokonanie niesamowitego Bossa który normalnie nie jest osiągalny lub rozwikłanie (losowo wygenerowanego) niezmiernie trudnego questa wymagającego pracy przynajmniej jednego sporego party graczy..a nie latanie i albo padnie coś albo nie (całkiem losowo). Te wyzwania są CZYSTO PRZYKŁADOWE, mogą to być np wybitne osiągnięcia w pvp lub tworzeniu nowych lepszych broni dzięki właśnie pomysłowości gracza i w/w nagroda w postaci mega itemka..podkreślam że NIE chodzi mi o mmorpga czystego wcale bo jest zbyt mało dynamiczny i wolny (alias szachy - wspaniała gra ale niestety dla wielu nużąca dla mnie też..)..ale połączenie RPG czy MMORPG z hackNslash i dynamiką gier blizzarda ogólnie..
YanPL
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #37 : Lipiec 05, 2008, 07:40:50 »

Ad 3. postać mogłaby żyć przez na przykład 60 lat, licząc że 2 rzeczywiste dni to jak 1 rok. "Upadek" postaci (taki jak dziś "śmierć" w SC) mogłaby zmniejszać długość pozostałego żywota postaci. Wartości do ustalenia/zbalansowania przez profesjonalistów. Itemki mogłyby żyć przez pare "pokoleń". Cel: "konieczność" regularnej gry, zdobywania przedmiotów/kształcenie postaci ciągle od nowa, od nowa itd. odrobina realizmu: nic nie trwa wiecznie. Taki tekst mi się po głowie pałęta: "miecz ten zdobył mój pradziad, pokonując bestię z piekieł". Dobrym rozwiązaniem dla itemek mogłoby być też zmniejszanie ich efektywności z wiekiem, zużyciem.
Ad 5. Mój pomysł polega na tym, żeby umiejętność rozwijało się przez jej używanie; nie ma "całkowitego" współczynnika, raczej ułamkowe części punktów. Popatrzcie na pkt 9; rozwój umiejętności byłby ograniczony przez stopień wpojonej w postać wiedzy. Rozwój byłby ograniczony tylko przez śmierć postaci.
Ad 6. Item byłby sprzedawany losowo, albo od najtańszego zaczynając, albo według ustalanej przez gracza kolejności.
Ad 7. Teraz DC, Ubers, są zależne od tego ile wypadnie SoJów, keyów itp. Ja chciałbym, żeby do aktywacji jakiegoś eventu niezbędne było zebranie się kilku(nastu) graczy, którzy wspólnie otwieraliby jakiś portal; Gracz mógłby brać udział w takim evencie tylko raz na jakiś czas; albo udział w nim czasowo lub permanentnie zmniejszałby siły/zdolności postaci.
Ad 10. Postać możnaby zostawić z jakimś poleceniem, na przykład "trenuj tą umiejętność", przy czym wydajność takiego polecenia byłaby ograniczona, dużo niższa od możliwości dawanych przez samodzielną grę.
Kojarzy mi się też tu trochę postać Flawii czy jak jej tam, NPC z aktu 1; stoi i strzela z łuku przy wejściu na zimną równinę; możnaby analogicznie "nieaktywne postacie" rozstawiać do bronienia jakichś ważnych punktów.

EDIT: ale zrobiłem błąd genialny xD
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2008, 10:53:47 wysłane przez YanPL » Zapisane
NiNo
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #38 : Lipiec 05, 2008, 10:46:49 »

noob Mrugnięcie

no jakos tak w 109 bylo ze itemy sie wysypywaly z postaci : /

co do twoich postulatow YaniePL imo troche bardzo bezsensu >_>
YanPL
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #39 : Lipiec 05, 2008, 11:01:15 »

przeczytaj wstęp do tych postulatów - i pomyśl o nich w kategoriach bardziej abstrakcyjnych. I jeśli możesz, to uzasadnij swoją opinię, najlepiej merytorycznie. Jeżeli zaś uważasz że rozmowa o tym, jak chcielibyśmy żeby wyglądało Diablo III jest "troche bardzo bez sensu" nie bierz w niej udziału.
Andi
Circle of Nine Member
Ma?omówny
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Lipiec 05, 2008, 11:05:46 »

a jak z trybami sc i hc ? bedzie dalej podział ?
Volantis
Global Moderator
Ma?omówny

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Lipiec 05, 2008, 11:54:29 »

postać mogłaby żyć przez na przykład 60 lat, licząc że 2 rzeczywiste dni to jak 1 rok
tak, bo akurat komus sie bedzie chcialo co jakis czas robic od nowa taka sama postac - wszystkie itemy/questy przechodzic jeszcze raz tylko dlatego bo "komus" sie tak zachcialo :O Boze uchowaj!

Itemki mogłyby żyć przez pare "pokoleń". Cel: "konieczność" regularnej gry, zdobywania przedmiotów/kształcenie postaci ciągle od nowa, od nowa
w te same miejsca, albo te same moby - caly czas od nowa. To jeszcze gorsze niz MF runy w d2! Bawi Cie robienie czegos milion razy ? Stan przed sciana z pileczka ping-pongowa i sobie odbijaj. Bedziesz mial ubaw po pachy, a jak pileczka spadnie to podnies i od nowa zasuwaj.

Nikt nie gra i nie poswieca swojego cennego czasu na cos, co i tak pozniej straci. To nie jest zachecanie do aktywnej gry. To jest bezsens, zwykle wymuszenie. Nie ustala sie zasad - nie bedziesz gral - nie bedziesz nic mial. Wystarczajaca motywacja sa czeste patche i dodawanie nowych lokacji, tak jak ma to miejsce w wowie.

odrobina realizmu:
w grze typu hack'n'slash?
Dlaczego to co realne musi byc utozsamiane z czyms uciazliwym? Pamietam w UO, tam wszystko bylo realne. Jak nie zjadles bulki albo nie wypiles wody co 15minut to postac umierala i pozniej szlo sie piechotka 1h zeby sie ozywic. Bardzo zajefajne musze przyznac, a jakie realne! Gra ma sprawiac przyjemnosc, a nie byc realna.

Ad.10 imo nie warto komentowac Mrugnięcie Komu oplacaloby sie grac, jesli czesc roboty wykonywalby za nas komputer? Czy nie byloby tak ze kazdy zrobilby sobie w opor postaci na koncie i ustawil je wlasnie tak zeby robily cos za niego? Jaki to ma sens?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2008, 11:59:12 wysłane przez Volantis » Zapisane
NiNo
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #42 : Lipiec 06, 2008, 02:08:54 »

przeczytaj wstęp do tych postulatów - i pomyśl o nich w kategoriach bardziej abstrakcyjnych. I jeśli możesz, to uzasadnij swoją opinię, najlepiej merytorycznie. Jeżeli zaś uważasz że rozmowa o tym, jak chcielibyśmy żeby wyglądało Diablo III jest "troche bardzo bez sensu" nie bierz w niej udziału.

juz ci w poprzednim poscie uzasadnilem dlaczego wiekszosc twoich postulatow sa bezsensu ;/

@sandacz miemy nadzieje ze tak +]
YanPL
Ma?omówny
*

« Odpowiedz #43 : Lipiec 06, 2008, 03:48:33 »

zauważ, że bez 3 postulatu, gracz właściwie dalej robi w kółko to samo - tylko wybiera sobie sam jakie i dlaczego questy chce robić. A to często oznacza jeszcze większą monotonię. Owszem, "zmuszanie" gracza do robienia wszystkiego od nowa nie byłoby dobrą praktyką, rozumiem wasze argumenty. Gracz nie powinien zmieniać postaci tylko dlatego, że musi, lepiej byłoby gdyby robił nowe postaci, dlatego, że chce. Ale, jeżeli fabuła/questy byłyby wystarczająco zróżnicowane i nieliniowe, być może gracze sami przechodziliby grę od nowa, od nowa coraz to innymi postaciami.
Odnieśmy to do DII - w "moim" rozwiązaniu gracz co jakiś czas tworzy nową postać, próbuje różne bulidy, lub trzyma się jakiegoś konkretnego i ciągle go udoskonala na nowszych postaciach. W "waszym" zamiast tego na jednej postaci na okrągło trzepie brh, albo MF runy. Jeżeli na to spojrzeć w ten sposób, która opcja jest bardziej podobna do "ścianki", a która do pingponga z żywym przeciwnikiem? Poza tym, 120 dni (czyli tyle ile ja zaproponowałem) to więcej czasu niż jest niezbędne żeby doprowadzić postać na 99 lvl w DII. Pozostały czas można spędzić na robienie rusha swoim następnym postaciom, albo jakimś innym kreatywnym zajęciom.
Wszystko kiedyś się kończy, i zostaje czymś zastąpione. Jedne rzeczy są trwalsze, inne szybko przemijają. Taka jest naturalna kolej rzeczy; i ja osobiście uważam, że w rozsądnym stopniu w grze komputerowej mogłoby być podobnie. Tylko pytanie, jaki jest ten "rozsądny stopień".

Teraz punkt 10 - napisałem już wcześniej, że pod naszą nieobecność postać nie byłaby tak efektywna jak gdy osobiście gramy. Sprowadza się to do tego, że tworzenie wielu postaci i czekanie, aż "same" zrobią coś za Ciebie byłoby zdecydowanie mniej opłacalne niż zrobienie tego samemu.

@NiNo, subtelna różnica: Ty uzasadniłeś dlaczego się one Tobie nie podobają, pokazałeś, że masz odmienne zdanie, a nawet że w części nie do końca zrozumiałeś co miałem na myśli. Czy to oznacza, że postulaty są bez sensu? Być może. Nie będę na tyle arogancki, żeby otwarcie to zanegować.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 03:57:53 wysłane przez YanPL » Zapisane
Andi
Circle of Nine Member
Ma?omówny
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Lipiec 06, 2008, 12:53:52 »

jak zrobia hc trudne bardziej i bedzie dobrze rozwiniete PK to bedzie malina, reszta dla mnie moze byc jak w gameplay'u
Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Google-Pagerank.pl - Pozycjonowanie + SEO

Google visited last this page Dzisiaj o 12:24:13
| sprzęt AGD do zabudowy | pozycjonowanie stron darmowe | pierścionek z brylantem | tłumaczenia języka węgierskiego | ogrodzenia
legalizacja gazomierzy - Kredyty Mieszkaniowe - Wynajem samochodów Katowice - pompy ciepła - Nieruchomości Kielce - upominki - sielpia wielka - Zakłady piłkarskie